Ons verhaal

Wij zijn Offerman… Nieuw, maar toch vertrouwd.

Voorheen onderdeel van Zwanenberg Food Group en sinds 2017 een zelfstandige Business Unit binnen de Ter Beke Groep geworden. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een van de bekendste producenten van vleeswaren en verse knak- en rookworsten.

Onze smaakvolle, karakteristieke producten hebben via met name private labels een prominente positie ingenomen in de vleeswaren schappen van diverse grote retailers. Bovendien hebben wij met onze merken FairBeleg en Kraak-Vers een sterke positie verworven in het Out-of-home segment. Daarnaast bedienen wij groothandels, grossiers en slagerijen via ons Wholesale kanaal.

Met een kantoorlocatie in Almelo en productielocaties in Borculo en Aalsmeer zijn wij leverancier, producent én werkgever. Aan ons de fantastische taak om op al deze vlakken onderscheidend te zijn!

Data-driven

Wij produceren en verkopen vleeswaren. Zo simpel is het. Of toch niet?

Want… we doen nog zoveel meer dan dat! Wij wéten wat we moeten produceren en verkopen. Want wij wéten waar de behoefte van onze klant ligt. Wij zijn marktleider op het gebied van category management en bouwen de concepten en de categorie. Door jarenlang data te verzamelen en dit in onze speciaal geïntegreerde database te verwerken kunnen wij precies zien waar de kansen en knelpunten van onze klanten liggen. We zijn conceptleverancier: we analyseren de trends in de markt en het huidige assortiment, we kijken naar mogelijkheden en vergelijken de kwaliteit. Vervolgens bedenken wij nieuwe concepten, helpen we met de positionering en ten slotte controleren wij de uitvoering en adviseren wij waar nodig.

Wat maakt ons uniek?

  • We zijn innovatief. Met een team van Productontwikkelaars en Productmanagers werken wij continu aan nieuwe innovaties waarvan éénderde ook daadwerkelijk het schap haalt!
  • We blijven groeien. Als dochteronderneming van de Ter Beke Groep zijn wij onderdeel van de Europees marktleider op het gebied van slicen en verpakken van vleeswaren. 
  • Wij beheersen de gehele keten. Wij zorgen ervoor dat klanten geen manco’s en minder dervingskosten hebben, omdat we voorraad beheren op DC niveau. Daarbij zorgen we er tevens voor dat onze klanten de juiste informatie ontvangen over trends en ontwikkelingen om daarop tijdig in te kunnen spelen. Doordat wij innoveren, adviseren, produceren én de kwaliteit controleren zijn wij verantwoordelijk voor het gehele proces. Op deze manier bouwen wij de categorie met een optimale versketen.

Toen en nu

In 1999 nam Zwanenberg Food Group verschillende disciplines over om, naast de productie van conserven, ook de focus te leggen op de kort houdbare producten, later gezamenlijk de ‘Business Unit Fresh’ genoemd. Hieronder vielen bijvoorbeeld Hooymans (Zoetermeer), Vleeswaren en Saladefabriek Offerman (Aalsmeer) en Cebeco Meat Products (Borculo).

Onder de vlag van Zwanenberg zijn deze locaties steeds succesvoller geworden en zorgde dit voor goede resultaten binnen de Business Unit Fresh. Na ruim 18 jaar succesvolle productie en verkoop van deze producten, besloot Zwanenberg begin 2017 de focus verder te leggen op de conservenmarkt. Dit resulteerde in de aankoop van de Unox-fabriek in Oss en de verkoop van de Business Unit Fresh.

Ter Beke, een Belgische beursgenoteerde, succesvolle producent van onder andere vleeswaren en vers bereide gerechten, heeft de Business Unit Fresh van Zwanenberg per 1 december 2017 overgenomen. Als dochteronderneming van de Groep opereert Offerman daarom zelfstandig onder de vlag van Ter Beke. Iets waar wij enorm trots op zijn. De focus van Ter Beke en Offerman liggen beiden op de vers-markt, de neuzen staan dezelfde kant op en krachten worden gebundeld.

Voor meer informatie over Ter Beke, klik hier.

Offerman gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.