Almelo

Op onze kantoorlocatie, het Magna Porta gebouw in Almelo, worden de productielocaties ondersteund door diverse stafafdelingen, zoals Sales, Supply Chain, Productmanagement, Purchase, Finance en HRM.

De Sales afdelingen Retail, Foodservice en Wholesale worden ondersteund door onze Customer Service, ook wel ‘het hart van de organisatie’ genoemd. Zij zijn verantwoordelijk voor alle binnenkomende orders, klachten en logistieke stromen. Zij werken veel samen met onze afdeling Supply Chain: hier worden overkoepelende activiteiten opgepakt die van invloed zijn op de bedrijfsbureaus van de productielocaties. Bijkoop-en inkoop-planningen worden hier gemaakt, er worden verkoopprognoses opgesteld en verbetertrajecten binnen Supply Chain en logistiek in gang gezet.

Om processen en interne communicatie omtrent onze producten zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben wij een speciale afdeling, Productmanagement & Specifications. Onze Productmanagers zijn verantwoordelijk voor de interne stromen die van toepassing zijn voor onze producten. Zij fungeren vaak als regelaar en zijn de verbindende factor tussen Sales en de productielocaties. Collega’s op de afdeling Specifications zijn verantwoordelijk voor alle ingrediënten en voedingswaarden die op de verpakking van een product vermeld worden.

Daarnaast zijn er in Almelo ook een aantal overkoepelende afdelingen. Onze afdeling Purchase is verantwoordelijk voor het inkopen van allerlei goederen en producten, zowel grondstoffen voor onze producten als non-food artikelen. Ook verzorgen zij een deel van de facilitaire diensten. De afdeling Finance & Control is verantwoordelijk voor alle financiële stromen van de organisatie, zoals crediteuren, debiteuren, kostprijzen, budgetten, salarisadministratie en controlling. Tenslotte is de afdeling HRM verantwoordelijk voor alle zaken rondom personeelsbeleid, verzuimprocedures, opleidingen en werving en selectie van nieuwe collega’s. Onze HR Adviseurs zijn ook actief op de productielocaties als aanspreekpunt voor medewerkers.

Bij Offerman heerst een open en informele bedrijfscultuur met een platte organisatiestructuur. We krijgen en nemen veel verantwoordelijkheid en zijn graag proactief. We zijn trots op wat we doen, we delen successen en houden van personeelsuitjes!
Offerman gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.