Recall voorverpakte vleeswaren Freshly, Kraak-Vers, FairBeleg


Persverklaring 4 oktober 2019

Tijdens onze kwaliteitscontroles hebben wij Listeria monocytogenes aangetroffen in een aantal vleeswarenproducten, die in onze vestiging in Aalsmeer werden gesneden en verpakt. Wij hebben dat onmiddellijk gemeld aan de NVWA. Dit betreft de merken Freshly, Kraak-Vers en FairBeleg. Offerman heeft besloten, in overleg met de NVWA, een aantal producten uit de markt terug te halen.

Zie de bijlage voor de betreffende producten.

Wij vragen u om deze producten per direct te blokkeren en niet verder te verkopen. Indien deze producten uw bedrijf reeds verlaten hebben, dan vragen wij u om deze terug te roepen. Hebben deze producten de consument reeds bereikt, dan vragen we u de consument te adviseren deze niet meer te consumeren. Teruggenomen producten zullen door ons worden vergoed. Wij vragen u altijd de NVWA te informeren over de door u ondernomen acties via het meldingsformulier op de website van de NVWA.

Informatie met betrekking tot het risico voor de consument
Listeria’s zijn bacteriën die overal in de natuur voorkomen. De soort Listeria monocytogenes kan een voedselinfectie veroorzaken. De symptomen van besmetting door Listeria zijn koorts en/of hoofd- en spierpijn. Deze symptomen kunnen duiden op listeriose. Dit is een mogelijk ernstige ziekte met een incubatietijd van enkele weken. Gezonde mensen worden meestal niet ziek van de bacterie. Zwangere vrouwen moeten extra aandacht schenken aan deze symptomen, net als mensen met een verminderde weerstand en ouderen. Hebben consumenten van deze producten gegeten en herkennen zij deze symptomen, dan adviseren wij hun huisarts te raadplegen en te melden of ze deze producten gegeten hebben.

Offerman gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.